RADIO VOCATIV
joi, 27 decembrie 2012
Interviuri Pariu pe Prietenie
Recital Claudia Ciobanu Mojo Club (prima piesa)
Asculta mai multe audio folk
Radio3P interviu Claudia Ciobanu
Asculta mai multe audio folk
sâmbătă, 22 decembrie 2012
Sărbători fericite! Pariu pe Prietenie colindă - 16 decembrie 2012
Ultima ediţie a Pariului pe Pretenie din acest an a avut loc duminică, 16 decembrie 2012.
Gazda evenimentului, Mojo Club Music, a pus din nou la dispoziţie participanţilor la eveniment, sala mare a clubului, o sală mult mai încăpătoare, unde s-au adunat numeroşi interpreţi de muzică folk precum şi poeţi, care au petrecut câteva ore în compania muzicii şi a literaturii.
Sorin Teodoriu deschide programul serii prezentând-o pe Elena Şulea, tânăra care a fost invitată joi seară, la Radio3P, în emisiunea ,,Dialog muzical'', realizată şi moderată de Sorin Teodoriu, transmisă din Studio- Puccini. Într-o manieră originală Elena Şulea combină stilul tradiţional românesc al colindelor, cu stilul rebel, detaşat al folkului. ,,larg deschideţi poarta sufletelor toate/ n-am venit să cerem/ ce-am venit să bem'', spune una dintre colindele bine selectate de interpretă. O voce limpede, plăcută, reuşeşte să impresioneze auditoriul.
Următorul moment, deşi foarte scurt, ne-a fost dăruit de Vanda Florea. Versuri anonime, ştiute de mult, versuri calde, au desfătat sufletul celor care au primit mesajul ascultând-o recitând- ,,ciudate flori de gheaţă/ tăioase reverii/ ce plâng de le dezgheaţă/ mari ochii de copiii...''.
,,să vină în piaţa asta Dumnezeu, să cumpere, de are bani în pungă.'' - astfel încheie Sorin Teodoriu textul despre eroii revoluţiei, un preambul pentru momentul ce avea să urmeze, moment istoric, rămas în cronica literară a timpului, o ,,cronică'' scrisă de oameni de cultură, aflaţi în detenţie în penitenciarele comuniste. Acest remeber va fi numit de Alex Turcu - ,,Întoarcerea din cruciadă''. Lecturile aparţin lui Radu Gyr, Veronica Porumbacu, Dan Dejliu, Alexandru Osvald Teodoreanu (cunoscut sub pseudonimul Păstorel), fratele lui Ionel Teodoreanu.
Sorin Teodoriu prezintă o broşură ,,orb îndrăgostit de amănunte'', plachetă de versuri semnată de Ştefan Ciobanu, pe care poetul o dăruieşte celor care iubesc poezia. Ascultăm poemul ,,Unde'', tradus de un profesor italian, gest care l-a impresionat pe autor.
,,fericirea e simplă, stă în lucruri mici, fericirea miroase a tine'' este melodia care deschide minirecitalul - Nicu Nicuşor. Aproape toate cântecele interpretate au fost fredonate de public. Intervenţia lui Walter Ghicolescu a adus un plus de armonie prin sunetul minunat al muzicuţei. ,,Cât eşti de frumoasă'', o altă piesă care captează atenţia publicului este compusă şi dedicată soţiei cantautorului.
Nicu Nicuşor dăruieşte publicului colinde minunate, fiind secondat de prieteni, el aduce atmosfera sărbătorilor de iarnă prin repertoriul bine ales. Ultima piesă - ,,Te uită cum ninge decembre'', a fost dedicată tuturor celor prezenţi, o piesă de succes din repertoriul lui Nicu Alifantis. ,,vă doresc să aveţi bucurie în sulfet, sărbători fericite şi să ne vedem cu bine! ....sunt cuvintele lui Nicu Nicuşor care încheie momentul muzical bine primit de public.
Călin Derzelea, medic de profesie, debutează în revista ,,Atitudini'' din Ploieşti. Aduce cu sine volumul de versuri ,,Tellus'',,un filon teluric al versului'', aflat la graniţa dintre spirit şi contemplaţie. Autorul citeşte din volumul său de versuri poeziile: ,,Colind'' ,,Pomenire'', ''Simulatru'', ''Citadina, ''Poveste cu gust de migdale'', versuri scrise de un condei sigur, cu mesaje bine ancorate în lumea liricului, versuri care poartă amprenta poeziei contemporane prin folosirea limbajului modern.
Invitaţii veniţi din Constanţa ne încântă cu muzica şi versurile dăruite. Walter Ghicolescu, un prieten al pariorilor, deschide programul constănţenilor cu piesa -,,deplin''- versuri ce aparţin lui Radu Gyr, Cântă colinde pentru prima dată împreună cu fratele său Gilbert Ghicolescu - Florile-s dalbe, Lerui Doamne, Ler etc. Un cântec - colind, impresionant, a fost compus special pentru mama lor, femeia care şi-a dedicat întreaga viaţa educaţiei copiilor, aceasta fiind învăţătoare. Publicul a fredonat refrenul colindului: ,,iacă-am venit că mi-era dor de un Crăciun acasă, să văd cum arde candela şi cozonaci pe masă''. Walter Ghicolescu încheie cu melodia '' Telefon peste moarte'', versuri Adrian Păunescu.
Von Alex, unul dintre cei mai buni prieteni ai Pariului pe Prietenie şi partener Radio3P, venit din Constanţa, recită câteva poezii din Antologia Confluenţe, recent apărută: Veronica Pavel Lerner- ,,Pajul poeţilor'', ,,Salt'' - autor Mălina Constantin. Încheie cu un poem de sezon semnat Valeriu Cercel, un pamfletist cunoscut în lumea lirică virtuală pentru versurile sale satirice care înfierează anumite tare morale, aspecte negative ale societăţii, precum şi caracterul imoral al unor indivizi ce fac parte din conducerea ţării. Von Alex urează sărbători fericite tuturor.
. ,,Ea bea cafea'' este o piesă nouă care deschide recitalul minunat dăruit de Ovidiu Mihăilescu şi Trupa ,,Joi'', Ciprian Diaconu, percuţionist şi Radu Văleanu, bass. Echipa Pariu pe Prietenie este lăudată pentru efortul de a organiza periodic evenimente muzical-literare. Ritmul dinamic al melodiilor reuşeşte să captiveze publicul, determinându-l să fredoneze la unison cu interpretul melodiile cântate -,,hai , hai, nu e niciun bai/ toată lumea-n magazine cumpără mâncăruri fine/hai, hai, nu e niciun bai, bem pălincă de magiun că de-aia-i Crăciun'' au fost versuri auzite în public.
Moment poetic cu basarabeanuI Ion Lupan. Poeme scrise în formă fixă - ,,Crede'', ''Evadare'', ''Vis'' - au fost citite în faţa publicului din Mojo Club.
Daniel Iancu nu a cântat de această dată singur ci a avut alături de el tineri talentaţi: Răzvan Ciocan din Constanţa, student anul I la Facultatea Babeş- Bolyai din Cluj, Ingineria Mediului, Maria Ţugui, elevă în clasa a XI a, la Liceul Traian din Constanţa. Maria a ales să cânte la un instrument neobişnuit, mandolina. Printr-o interpretare inedită ea a înveselit atmosfera, conferind momentului muzical un aer de sărbătoare şi bucurie acompaniindu-i pe Daniel Iancu şi Răzvan Ciocan. ,,Nunta zăpezilor'' a fost melodia cântată de Daniel Iancu împreună cu fiicele sale - Mihaela şi Andreea. ,,Cântec sfânt'' (versuri St. O. Iosif), ''Spitalul de nebuni'', ''Dinghi-dong, piticul eu'' au fost doar câteva dintre melodiile interpretate de folkist, reuşind prin timbrul vocal tipic, bine cunoscut, să atragă publicul prin mesajele trasmise şi modul special de interpretare.
,,un copil vede o luminiţă mişcându-se printre stele/departe în piept părinţii lui dorm/se bucură cât să nu-i trezească.'' sunt versuri inspirate care încheie momentul liric - Ştefan Ciobanu.
Aurel Maior şi Viorel Andrinoiu interpretează colinda ,,Ziurel de ziuă'' şi cântece cu temă patriotică - ,,Albă ca zăpada'', ''Va veni o zi'', versuri Adrian Păunescu.
O prezenţă binevenită la Pariu pe Prietenie a fost aceea a tinerei folkiste Claudia Ciobanu, aflată pentru prima dată la Mojo Club. A fost surpriza serii. Frumoasă şi talentată, tânăra s-a impus persuadând prin vocea puternică, armonioasă, liberă, prin textele puse pe melodii antrenante. A fost o încântare să o descoperim, o plăcere să o ascultăm, suntem onoraţi că se află printre prietenii noştri, că a câştigat pariul cu prietenia.
Prima melodie ,,Cel care nu mă mai uită'', un amestec de jazz şi bluz, ritm sacadat, a pus în valoare vocea specială a Claudiei Ciobanu. Într-o manieră personală, folosind ritmuri cu influenţe de jazz, folk,melodia Mariei Tănase - Cine iubeşte şi lasă - încântă şi cucereşte publicul. ,,joc de fluturi'' , o piesă cu un ritm jucăuş, dovedeşte încă o dată talentul tinerei de a-şi folosi vocea, schimbând registrul muzical cu uşurinţă. Îl invită alături de ea pe Alex Cismaru care o acompaniază.
Următorul moment muzical ne este dăruit de Trupa Motiv, câştigătoarea mai multor premii. Alex şi Cristi ,,băieţii cei frumoşi'' sunt prezentaţi de Clara Mărgineanu. Aflăm astfel că tinerii au debutat în 2010 ca membri ai trupei Foişorul de folk, că au câştigat premiul I la Festivalul de folk Chira Chiralina din Brăila, premiul special la Târgu Jiu şi că au participat la tabăra de folk de la Calafat.
Tinerii tulceni sunt studenţi la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Cristi este student la interpretare la nai iar Alex la Compoziţie jazz. Remarcabilă a fost piesa ,,Dunitru'', o piesă din repertoriul formaţiei ,,Fără zahăr''. interpretată în trei stiluri diferite. Cristi declară încântat că sunt membri unei trupe de pop- folk formată din: Codruţ Spoitoru, solist, Andrei Bărbulescu, tobe, Florin Ladia a doua chitară, Cristian Mihai nai, Cristi voce, chitară.
După melodia ,,Nu-mi spune'', interpretată de Walter Ghicolescu, o melodie dragă mie, mai mulţi invitaţi i s-au alăturat pe scenă şi au cântat colindul de încheiere, urând apoi sărbători fericite tuturor.
joi, 20 decembrie 2012
bulgăre yin-yang - Mălina Constanin
o să te înghit de câte ori ne iubim fără măsură
știi că ai putea să mă ai
probabil te vei mai lupta cu ceilalți din mine o vreme
dacă se face frig povestește-mi cum atingi cu degetul
acele haine care răstoarnă halucinațiile în nopțile noastre
sunt locuri în care nu mai încape distanța
o să te dor de câte ori îmi strâng părul
și o să mă ghemui pe vertebrele tale
ai să-mi numeri morțile cu buzele
și am să te pândesc din brațele altcuiva
cu focul într-un bulgăre de vise
avram malina: o să te iubesc cu toate bătăile inimilor din lume
până ce nici o pasăre nu va mai fi bolnavă
și tot am să te adun
așa cum Dumnezeu toarce turla unei biserici
probabil ai să plutești ca un nor deasupra unei secete
într-o casă fără număr
miercuri, 19 decembrie 2012
Portret radiofonic - Eugen Avram la Radio3P, în emisiunea ,,Dialog muzical'', realizată de Sorin Teodoriu
Vineri,
21 decembrie 2012, de la ora 20:00 , Studio Puccini Radio3P şi Eugen
Avram vă invită la Dialog Muzical la sfârşit de lume. Puteţi să ne fiţi
alături şi să comunicaţi cu noi accesând link-ul http://radio3p.blogspot.ro/
sau să intraţi în direct telefonând la numărul: 0764 427 202 reţea
cosmote, tarif normal. Emisiune realizată de Sorin Teodoriu.
Evoluţia folkistului îşi pune amprenta pe viaţa artistică a acestuia şi în următorii ani. În 1994 are primele apariţii pe scena Folk Club - Casa Eliad; 1995 – Director artistic la Casa de discuri Alpha Sound, responsabil cu muzica românească. Proiecte materializate: “Restituiri Folk – vol.1” (s-au vândut peste 500.000 de unităţi); primul album Elena Cârstea; albume cu: grupul Karma, Horia Căciulescu, Gina Pătraşcu, Savoy, Gheorghe Gheorghiu etc. În 1995 piesa “Cântec pentru tine” obţine premiul întâi la Festivalul “Om bun”, în interpretarea lui Cristian Dumitraşcu (în prezent, solist vocal in formaţia Circa 7).
“Cântec pentru tine” apare, cu acordul autorului, pe o casetă a grupului ,,Prefix 032’’, ajungând să fie cunoscută mai mult în această interpretare.
În 2004 – editează albumul ,,Regăsire’’, sub propria egidă, probabil primul album conceput şi realizat exclusiv de un singur om (text şi muzică, aranjament, toate instrumentele, vocile, design CD şi copertă, producţie şi editare).
,,Mi-e dor de tine’’, ‘’Fata pe role’’, ’’Regăsire’’, sunt doar câteva dintre melodiile de succes din repertoriul folkistului Eugen Avram.
marți, 11 decembrie 2012
Lansare de carte Tangerine Tango
Alături de mine se vor afla: poetul Ştefan Doru Dăncuş, poetul Vali Niţu
şi prof univ. George Coandă - de la Tîrgoviţte, poetul Florin Dochia şi
poeta Maria Dobrescu de la Câmpina, poeta Mariana Bendou din Oneşti.
Invitat de onoare - actorul Daniel Făt.
Colegii de la Cenaclul ATITUDINI şi ORFEU - PLOIEŞTI
Amfitrion, prof. Nicolae Boaru, directorul Bibliotecii Judeţene "Nicolae
Iorga" - Ploieşti
Posted 7 hours ago by Camelia Iuliana Radu
Labels: PLOIEŞTI Florin Dochia ATITUDINI Câmpina Ştefan Doru Dăncuş Vali
Niţu. George Coandă ORFEU Tîrgoviţte Nicolae Boaru Maria Dobrescu
Mariana Bendou. Daniel Făt
duminică, 9 decembrie 2012
truli
îmi place să umblu
prin casă
truli
să port lucrurile lui
largi
care dansează pe mine
la fiecare mişcare
la fiecare atingere
pielea geme liberă
nu-mi pasă că sunt
ciufulită
că papucii sunt cu
trei numere mai mari
mă simt bine truli
cu toate privirile ascunse
dincolo de stupul meu
am aripi
îmi uşurează zborul
ascuns în mânecile
cămăşilor tale
îmbrăţişându-mi trupul leneş
dimineaţa
mirosul cafelei se
împrimă în t-shirtul
care încă mai poartă
căldura viselor
nu m-am înţeles cu
luna
şi-a închis prăvălia
a tras storurile
zorilor
mmm
îmi era cald şi bine
învelită cu norii aceia
elefanţi albi pluteau
deasupra mea
veghind aşteptarea
îmi place să umblu
truli
să nu mi se cunoască
nicio formă a corpului
doar zbaterea sânilor
să îndepărteze apropierea
ca o a doua piele a
mirosului tău
cu tine mă îmbrac în
fiecare noapte
ador să fim truli
sâmbătă, 8 decembrie 2012
radio3p si emisiunea ,,ETC.''

link
Radio3P-
http://radio3p.blogspot.ro/
chat si radio
Membru al Societatii Culturale
"Mileniul III Ploiesti" ( fundatia ce a editat "Marea
Carte a Ploiestiului" vol I - monografia orasului Ploiesti, plus
30 de volume despre judetul Prahova)
redactor - revista "Atitudini" Casa de Cultura "I. L. Caragiale" Ploiești; / Membru al cenaclului Atitudini din 2008, inainte intre 2003 - 2004 am participat mai rar, dar m-am bucurat de prezenta poetului Ion Stratan cel care m-a ajutat in editarea lucrarii de licenta Lirica erotica la Mihai Emienscu si Nichita Stanescu")
redactor - revista "Repere Culturale" Ploiești (coordonator: poetul Victor Sterom);
redactor - revista "Spirala Cunoasterii" (http://www.youtube.com/watch?v=HeDJCPe7XNY&feature=share)
redactor - revista "Atitudini" Casa de Cultura "I. L. Caragiale" Ploiești; / Membru al cenaclului Atitudini din 2008, inainte intre 2003 - 2004 am participat mai rar, dar m-am bucurat de prezenta poetului Ion Stratan cel care m-a ajutat in editarea lucrarii de licenta Lirica erotica la Mihai Emienscu si Nichita Stanescu")
redactor - revista "Repere Culturale" Ploiești (coordonator: poetul Victor Sterom);
redactor - revista "Spirala Cunoasterii" (http://www.youtube.com/watch?v=HeDJCPe7XNY&feature=share)
- născut
în orașul lui N.Stănescu, licențiat Limba şi literatura română
- Limba şi literatura engleză
– apariții
în reviste:
Constelații diamantine, Oglinda
Literară, Jurnal
of educational Science&Psychology, Metamorfoze,
Atitudini,
Armonii
Culturale, Cetatea lui Bucur, Perpessicius, Regatul cuvântului,
Literaria,
Nome Artis,
Actualitatea literară, Poezia, Fereastra,
Spirala Cunoașterii
etc.
- apariții
in antologii literare:
Poetic@ (cenaclul online Lira 21), Melancolie Diesel ( Cenaclul
“Atitudini), Daimon din Reflex ( Cenaclul “Atitudini), Expresia
Ideii I, II și
III (Cenaclul online Expresia Ideii – prefață Marian Dragomir),
Antologia Romeo și Julieta 20 11, Coordonator
Proiect “Echinocțiu
Liric”
– Culegere de versuri și
proza literară, supliment rev. Atitudini, nr. 3 /martie 2012-05-02,
„Pentru
cine crește iarba.”( cenaclul Perpessiocius-Crihană), Antologia
"Poeme
Hai Hui",
editurile Grinta & Singur, 2012
etc.
-
cărți
publicate:
Paradigma
comunicării verbale la adolescenți,
Editura Sfântul
Ierarh Nicolae,
București, 2010,
Stihuri
pentru viața
mare,
Editura
Sfântul
Ierarh Nicolae,
București, 2010, Carte cu măști, Editura Grinta, 2012.
joi, 6 decembrie 2012
marți, 4 decembrie 2012
sâmbătă, 1 decembrie 2012
Pariu pe Prietenie va invita la penultima editie a anului, duminica, 2 decembrie, la Mojo Club Muzic
Duminică,
2 decembrie 2012, între orele 18:00 - 22:00, la Mojo Club Music (str. Gabroveni nr. 14:00, vizavi de magazinul Cocor) vă aşteptăm la o nouă întâlnire a Pariului pe Prietenie. Pe
segmentul literar: Alexandra Ghiță, Mălina Constantin şi Marian
Dragomir. Pe segmentul muzical: Adela Titescu, Ana-Maria Dumitru şi
prietenii din trupa T.A.T.I (nu aţi auzit de ei, nu-i aşa? - nu voi
strica surpriza). Transmisie live video pe adresa http://www.livestream.com/bocanculliterartv. Vă aşteptăm.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)