RADIO VOCATIV

miercuri, 4 iulie 2012

,,Căldură mare mon cher!''


,,Căldură mare mon cher!’’



O zi caniculară în care n-ai chef decât să te duşuieşti, să te înfăşori în cearceaf, fără să te ştergi şi să te împrieteneşti cu ventilatorul care îţi răceşte apa de pe ţoală şi implicit pielea,  din care ies aburi.
Cu toate astea mai trebuie să şi mănânci, aşa că, te scoli mintenaş, când soarele abia se întinde, ca un bărbat răsfăţat o noapte întreagă şi te pui pe treabă... nu, nu îţi răsfeţi din nou bărbatul, ci ataci frigiderul, uşurându-l de legume. În fiecare zi femeia se întreabă: ce să mai gătesc astăzi? Pe o zi toridă ca asta, mănânci ades nelipsitele roşii cu brânză. Dar până când? Până când te saturi. Eu mi-am luat inima în dinţi şi am purces să mă coc, de bună voie şi nesilită de nimeni. 

Mi-am propus să fac o supă cu găluşte şi pulpe de pui la cuptor, cu legume sote şi salată chinezească. 
Încerc să mă mişc repede, să nu se înfurie soarele, aşa cum face zilnic, dând buzna în casă, ca un bărbat gelos.
Pentru supă, iaca ingredientele:
·         2 morcovi mari,   2 cepe potrivite, un ardei, doi cartofi mici, 2 ouă, griş, o legătură de pătrunjel, pui;

  Mod de preparare:

Se pârleşte puiul, se spală şi se trimite la plimbare în oala cu apă fiartă, în care s-a pus sare;
se spumează fiertura, după care legumele întregi, mai puţin morcovul, care este tăiat rondele, se îneacă în oală pentru a ţine companie orătaniei, circa o oră; se scoate puiul şi se aşează în tava de cuptor.


Cum preparăm găluştele?

Separăm albuşurile de gălbenuşuri, punem un praf de sare albuşurilor apoi le batem bine; adăugăm gălbenuşurile pe rând şi grişul ploicică, până când obţinem o cremă groasă pe care o punem în oală folosind linguriţa. Turnăm puţină apă rece, pentru a stagna fierberea rapidă apoi acoperim şi le lăsăm să fiarbă la foc mic, circa 10 min. Când pufoasele se ascund, adică se lasă la fundul oalei, totul e gata. Se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt.

Pentru  pui cu legume sote avem urmatoarele  ingrediente:



* 4 morcovi mari, 1 kg. de cartofi mici, un ardei gras, 2 rosii mari, pătrunjel, sare şi piper după gust.
E cea mai simplă reţetă. 

Se aşează puiul în tava cuptorului, se taie legumele care se pun în acelaşi loc, se ung cu ulei, se presară sare şi piper apoi se introduc la cuptor circa 1 oră. 
                                           Înainte
                                     După
                                 varza chinezească, un amestec între andive şi varză, nu se spală,
                                 doar se jetuieşte puţin, se toacă subţire, se adaugă sare ulei şi
                                       zeamă de lămâie apoie se amestecă bine
                                          mmmmm! totul în numai 2 ore
                                            Poftiţi la masă!
 S-aveţi poftă!

Asta-i tot

Acum vine si desertul - 

Gastroinimia


Iei o bucată inimă sălbatică flambată
în iubire
presari peste ea un praf de dorinţă
,,n,, linguriţe acorduri de pian
din clapele mângâiate de Clayderman
apoi amesteci bine
până se omogenizează compoziţia
adaugi un vis erotic
pasiuni legănate de bluzz
în mijlocul unei ploi de vară aristocrate,
asezonată cu două guri
de vin rubiniu
peste care torni un dressing
de săruturi şi mângâieri tandre
strălucind în lumina difuză a unor lumânări
împrăştiind arome de afine-n soare...
Ungi tava sufletului cu ulei de floare-dragostei,
o tapetezi cu praf de dorinţă, cu zâmbete şi flori
apoi le introduci în cuptorul tinereţii veşnice
circa

o viaţă lumină.

 miauuu!uite ce interes am eu pentru femeile plinuţe! mi-ee sooomn de chic de-anchişoarelea!

C&M - da? ia uite cum ai să dormi tălică pe preşul de la uşă,cum o să mănânci din gunoaie, cum o să las căpuşele şi puricii să te devoreze, până când ai să te râzgândeşti...crrrrrrrrrrrrraiule!
basta
Share |