RADIO VOCATIV

duminică, 1 septembrie 2013

concurs ravista catchy

“Fotografiați de Bresson” – mare concurs literar, mare!

31 August 2013
 
Pentru că tinerii din trenul lui Bresson chiar au stârnit curiozități și așteptări romantice, iată că lansăm, așa cum v-am promis, un concurs literar. Vă invităm să citiți cu atenție condițiile de participare, să vă pregătiți condeiele, să vă îmbunați muzele și să vă așterneți pe scris. Succes!

Concursul Naţional de Creaţie Literară

“Fotografiați de Bresson”

1-28 septembrie 2013

Revista CATCHY organizează concursul literar de proză scurtă şi intensă „Fotografiaţi de Bresson“, inspirat de protagoniştii anonimi ai unei fotografii celebre – „România. Într-un tren. 1975.“ Demersul, mai degrabă romantic, îşi propune să încurajeze reconstituirile ficţionale şi, în acelaşi timp, să contribuie într-un mod inedit la aflarea identităţii celor doi tineri surprinşi, în urmă cu 38 de ani, de către Henri Cartier-Bresson, în timp ce dormeau îmbrăţişaţi într-un tren comunist. Sperăm că, citind poveştile scrise de alţii despre ei, protagoniştii fotografiei îşi vor dezvălui identitatea şi adevărata poveste.
Regulamentul şi desfăşurarea concursului
1. În competiţie se poate înscrie, fără taxă şi fără limită de vârstă, orice prozator de limbă română care a publicat minimum o povestire (în reviste, pe bloguri) şi maximum un volum individual până la data lansării concursului, adică 1 septembrie 2013.
2. Participanţii sunt invitaţi să trimită o povestire (ficţiune) având maximum 5000 de caractere (cu tot cu spaţii), editată în word, cu caracter Times New Roman, corp 12, la un rând şi jumătate, cu diacritice. Textul trebuie să cuprindă povestea (imaginată) a celor doi tineri din fotografie. Juriul va fi interesat de valoarea literară a textului, iar nu de exactitatea informaţiei.
3. Juriul concursului este format din Dan C. Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache şi Doina Ruşti.
4. Înscrierea se va face doar prin e-mail, la adresa office@catchy.ro. E-mailul va avea ca subiect titlul povestirii și va avea atașate doar două fişiere (două documente word): primul va conține povestirea și va fi denumit cu titlul acesteia, iar cel de-al doilea va conține datele de contact ale concurentului: nume, adresă, telefon, o copie a cărţii de identitate, și va fi denumit “date personale autor”.
Data limită: 28 septembrie, ora 24:00.
În urma jurizării, vor fi selectaţi 30 de finalişti, cu intenţia de a realiza o antologie. Cartea ar putea fi tipărită şi în Franţa, ca omagiu adus  lui Henri Cartier-Bresson. De asemenea, textele vor fi publicate şi în revista CATCHY.
Rezultaltelor concursului, locul şi data premierii vor fi publicate pe site-ul revistei www.catchy.ro şi în presă până pe data  de 10 octombrie 2013.
Concursul Naţional de Creaţie Literară “Fotografiaţi de Bresson” va avea un partener care va răsplăti cea mai bună lucrare cu un premiu însemnat, pe care îl vom comunica până pe 10 septembrie. 
Pentru relaţii suplimentare: 0729 00 22 49 – Mihaela Cârlan
  • Facebook
  •  
  • Twitter
  •  
  • Google Bookmarks
  •  
  • LinkedIn
  •  
  • RSS
852 views
Share |