RADIO VOCATIV

miercuri, 22 august 2012

PORTRET RADIOFONIC - GEORGE GÎTLAN




Portret radiofonic George Gîtlan
 Radio feelmusic şi Claudia Minela, vă invită vineri, 24.08.2012, ora 20:00, la o nouă întâlnire cu poezia, în cadrul emisiunii,,ETC.''.
 Apariţie editorială ,,Hemoragie în vers alb''
Invitat poetul George Gîtlan şi VonAl, fondator şi moderator la Radio Ametist.


Un bun cunoscător al Evei, George Gîtlan, reuşeşte prin supleţea versului său, să cucerească inimile cititoarelor. Laconică, ermetică, permisibilă jocului de cuvinte, lirica din volumul de poezii ,,hemoragie în vers alb’’, idolatrizeză femeia, singura pasiune auctorială. Veşnic îndrăgostit, calcă pe nori pentru a ajunge la sufletul ei, aducându-l cât mai aproape de al său, cucerind-o prin tandreţe, curtuoazie, precum Cavalerii Mesei Rotunde sau prin ironie şi umor jucăuş, ca adolescentul teribilist, care descoperă viaţa, erosul, propriul ego, tratându-le ca pe o glumă. Erotismul îndrăzneţ din poezia ,,ciobului de stea’’ atinge cote nebănuite, surprinzând cititoarea în faţa propriilor tentaţii, vise ascunse în subconştientul celei care a uitat să rămână femeie, renăscând odată cu  versul  lui George Gîtlan, un dar adus feminităţii, ce stârneşte senzori nebănuiţi şi zâmbete misterioase, în sufletele amorţite de grijile cotidiene.

În fiecare Evă există un arbore de iubire, ale cărui rădăcini sunt înfipte adânc în pământul maleabil, protector, plin de viaţă, acel pământ fertil, viril, numit bărbat.

,,te vreau femeie/ te vreau cu disperarea celui care /nu te-a avut niciodată/ dar te-a dorit de-atâtea ori încât/ gândul-visul de a te avea chiar și măcar pentru o clipă/ pare acum o fantezie desprinsă din/eroticul imaginației mele/ alunec ușor între coapsele tale/ mă pierd și mă caut/ pulsez și tremur în tine/ ca un Vulcan fumegând/ gata să e-rupă/ toate apele tale zguduite de replici’’. 

AUDIŢIE PLACUTĂ!

2 comentarii:

  1. Atit de profund.....de sigur pe EL , te indeamna.... te cheama sau....iti porunceste..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu siguranta vom afla la ora 20:00.http://www.radiofeelmusic.eu/
      sunt incantata de trecerea ta, aici, in casa mea modesta, unde sloganul este Poezia, lira sulfetului.
      multumesc mult pentru vizita si te astept la emisiune.
      ave

      Ștergere

Share |